Diferents alumnes dels Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida, on té la seva seu l'Associació LleidaDrone i la seva spinoff P.E.R.A., juntament amb mentors professors i escoles, porten diversos mesos treballant en el desenvolupament i activitats al voltant de l'estació de seguiment de satèl·lits, Ground Station.
Amb el suport de la Generalitat de Catalunya
Entre altres iniciatives ja dutes a terme podem mencionar:
- La presentació final dels dos treballs de recerca el 22.12.21 dels estudiants Ares Tartera i Álvaro Ciudad, de l'Institut Torrevicens, que han fet feina mesos en la recerca general sobre les estacions de treball, ràdios, satèl·lits, per a finalment construir la seva pròpia antena Yagi i capturar senyals de l'espai.
- El desenvolupament experimental del rotor per a l'estació de seguiment.
Desenvolupat per l'estudiant de 4rt d'Enginyeria Mecànica David Palau amb 3 línies de treball:
. La versió de la xarxa Satnogs amb la qual volem integrar la nostra G.S., amb parts impreses en 3D i motors pas a pas estàndard.
- La preparació de les aplicacions de control i visualització de la GS.
Desenvolupat pels estudiants de 4rt de Computer Science de l'Escola Politècnica Superior de Lleida, Xavier Lonca i Guillem Camats, el sistema incorporarà tant la gestió de la GS com un interfície per a la visualització de continguts a les pantalles del sistema Liquid Galaxy.
- Presentacions continuades a escoles i grups del sistema en preparació:
- Xarrades divulgatives sobre el sistema i l'espai a Instituts i altres centres
- Presència i presentacions del projectes a Fires i esdeveniments:
- Promoció del projecte en 3D:
Diversos estudiants del centre Ilerna especialitzats en videojocs i modelatge 3d realitzen el modelatge tridimensional de la futura GS per tal de poder mostrar previs i animacions sobre el seu funcionament.