Progrès en el desenvolupament de la Ground Station de P.E.R.A. amb el suport de la Generalitat de Catalunya

Diferents alumnes dels Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida, on té la seva seu l'Associació LleidaDrone i la seva spinoff  P.E.R.A., juntament amb mentors professors i escoles, porten diversos mesos treballant en el desenvolupament i activitats al voltant de l'estació de seguiment de satèl·lits, Ground Station.  


Amb el suport de la Generalitat de Catalunya


Entre altres iniciatives ja dutes a terme podem mencionar:

- La presentació final dels dos treballs de recerca el 22.12.21 dels estudiants Ares Tartera i Álvaro Ciudad, de l'Institut Torrevicens, que han fet feina mesos en la recerca general sobre les estacions de treball, ràdios, satèl·lits, per a finalment construir la seva pròpia antena Yagi i capturar senyals de l'espai.

















- El desenvolupament experimental del rotor per a l'estació de seguiment.
Desenvolupat per l'estudiant de 4rt d'Enginyeria Mecànica David Palau amb 3 línies de treball: 
. La versió de la xarxa Satnogs amb la qual volem integrar la nostra G.S., amb parts impreses en 3D i motors pas a pas estàndard.








. La versió similar però impresa amb impressores 3D professionals aportades per Intech3D, partner del projecte també.

. La versió refeta amb motors CC cedits per la firma DOGA, que també col·labora en el projecte. Aquesta versió requereix la reenginyeria de tot el sistema donat que els motors són de més potencia i tamany i de corrent continu, requerint altres extres per a adequar-los al projecte, i a l'hora dotant el rotor de la GS de més força en cas de posar antenes més pesades en un futur.

- La preparació de les aplicacions de control i visualització de la GS.
Desenvolupat pels estudiants de 4rt de Computer Science de l'Escola Politècnica Superior de Lleida, Xavier Lonca i Guillem Camats, el sistema incorporarà tant la gestió de la GS com un interfície per a la visualització de continguts a les pantalles del sistema Liquid Galaxy.


- Presentacions continuades a escoles i grups del sistema en preparació:


- Xarrades divulgatives sobre el sistema i l'espai a Instituts i altres centres




- Presència i presentacions del projectes a Fires i esdeveniments:



- Promoció del projecte en 3D:
Diversos estudiants del centre Ilerna especialitzats en videojocs i modelatge 3d realitzen el modelatge tridimensional de la futura GS per tal de poder mostrar previs i animacions sobre el seu funcionament.