MTO: Matarraña Testing Operation, proves inicials de l'estació de seguiment de satèl·lits de PERA

 

Una vegada muntat el rotor i les antenes als Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida, on Ponent Aerospace i LleidaDrone tenen la seva seu actualment, i fetes les primeres proves a cobert dels sistemes informàtics i de ràdio, hem començat les de camp de la P.E.R.A. Ground Station. I per això ens vam desplaçar al meravellós entorn natural del parc dels Ports a Tarragona, a on un dels membres de PERA viu, disposant d'un espai amb internet, corrent i accés directe a les antenes, amb una cobertura de la volta del cel pels passis de satèl·lits. 

Amb un excel·lent temps durant el dia i força fresca a la nit, que estem a l'hivern encara, s'han estat provant de dia i de nit aprofitant els passis de múltiples satèl·lits per la zona, les diferents peces i tunejant els sistemes informàtics amb èxit.










Els propers passos serà continuar les proves en altres entorns, la connexió de l'estació a la xarxa SatNOGS a la qual ja pertanyem:


 




i documentant tots els processos a través dels múltiples treballs de recerca i de fi de grau que els estudiants estan desenvolupant al voltant d'aquest sistema.



A més a més es continuarà la promoció del projecte amb:


- Una activitat al Dia Internacional de la Dona, a on ens desplaçarem a l'Institut Torrevicens de Lleida per davant de varis centenars d'alumnes explicar el sistema, a on han treballat l'Ares Tartera, l'Amal Uali, la Paula Vidal  i altres noies.



- Presentació del grup Ponent Aerospace, conegut popularment per P.E.R.A
a càrrec d'Andreu Ibàñez, WTM Ambassador i membre de PERA.

- Presentació del projecte P.E.R.A. Ground Station, on han treballat diverses noies del nostre grup
a càrrec de la Paula Vidal i l'Ares Tartera, de l'Institut Torrevicens de Lleida

- Video del making off de la P.E.R.A. Ground Station 
a càrrec de la Amal Uali i l'Ares Tartera, de l'Institut Torrevicens de Lleida

- Projecte de disseny d'un rotor amb motors DC de la firma DOGA
a càrrec de l'Ainhoa Maestro i el Ferran Delgado, estudiants d'enginyeria mecànica UPC
i membres de PERA

- Experiencia en la iniciació a la programació amb Python encarada a l'astrofísica
a carrèc de la Paula Vidal, futura astrofísica, WTM Lleida lead.






- La recerca de beques dins del programa GSoC de Google perquè estudiants del país continuïn l'experimentació sobre el sistema, tot i desplegant visualitzacions de les dades capturades dins del sistema Liquid Galaxy.

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya